Romerdammen9.sikkerslev

Romerdammen 9 til salg

Ejeren ønskede en boligfilm med fokus på ejendommen, omgivelserne og den særlige stemning ved fjorden, med den krølle at det er ejeren der speaker og præsenterer boligen.

Ejendommen Romerdammen 9 i Sillerslev på det skønne Sydmors er en unik ejendom med panoramaudsigt over Limfjorden. Fritidshus, flexbolig eller helårsbeboelse i totalrenoveret stuehus og nybygget beboelsesanneks, med udhus i boligstandard, overdækket veranda og pergola, gårdhavemiljø, 2 indkørsler og hyggelig have, 400 meter fra Sillerslev havn og strand.Ejendommen sælges via EDC Mors:

Opgaven blev udvidet med en supplerende bonusfilm:
Bonusvideo Romerdammen 9


Trailer til film om Sillerslev, fiskernes og havnens historie


Velkommen til Sydmors Pastorat giver et fint indblik i området


Dronefilm Sillerslev havn og strand forår 2021

Ejers beskrivelse af ejendommen

Skøn ejendom som helårshus, flexbolig eller fritidshus 400 meter fra Sillerslev havn og strand. Beliggende i naturskønt område på blind vej med imponerende panoramaudsigt over Limfjorden til Salling kysten. Her får man et fantastisk skue i evig forandring når fjorden og himlens farvenuancer skifter efter vind, vejr, døgnets og årstidernes rytme.
Se boligvideoen og mærk stemningen.

Opdelingen i flere bygninger giver mange muligheder:

  • Fritidsbolig for flere generationer, bed & breakfast
  • Helårsbolig med gæsteafdeling, liberalt erhverv, studie

STUEHUSET fra 1925 er totalrenoveret

Stuehuset (100m2) er renoveret fra top til bund med nyt tag, isolering, kvist, gulve, lofter, køkken, bad, varme, el- og kloakinstallationer, nyere kondenserende oliefyr med varmtvandsbeholder og ny olietank (Energimærke C)
Ved renoveringen blev tagets valm genskabt.

Indgang til husets entre sker fra gårdhaven, fra entreen er der adgang til et garderobe/opbevaringsrum samt til det lyse og funktionelle køkken med mange skuffer og massive egetræsbordplader. Der er gulvvarme i entre, køkken og badeværelse.

Køkken og spisestue er i delvis åben forbindelse, hvilket giver et fantastisk lysindfald i begge rum.

Den lyse stue er husets hjerte, herfra er der adgang til et værelse med vindue mod syd, trappen til 1.sal og udgang til forhavens store sydvendte terrasse via en dobbelt terrassedør. Forhaven afgrænses af en lærkehæk i udsigtsvenlig højde.

Førstesalen består af en stue med panoramavindue med udsigt over fjorden og havnen. plus et mindre værelse med vindue mod øst.

Badeværelset befinder sig i stueetagen, det er lyst og har en god størrelse.
Mellem køkken og badeværelse er etableret mellemgang med plads til vaskemaskine og opbevaring.

NYBYGNINGER fra 2021

Anneks (63m2) og udhus (25+7m2) opvarmes med luft-luft varmepumpe. Ydervægge er beklædt med naturskifer og superwood, begge bygninger har 3 lags træ-alu energivinduer. I lighed med stuehuset er taget belagt med tagpap, inddækninger, tagrender og nedløb er udført i zink.

Beboelsesannekset (Energimærke A2010) er bygget med skrå vinkler for at skabe et et visuelt spændende udtryk, bygningen er placeret tilbagetrukket på grunden af hensyn til den gode udsigt fra hus og have. Indgang til annekset sker fra havesiden via 2 dobbelte terrassedøre med niveaufri adgang fra den overdækkede træterrasse. Ejer ønskede at skabe et rum hvor inde og ude flyder sammen, terrassedørene kan åbnes 180 grader, anneksets tekøkken er indenfor rækkevidde når grillmaden tilberedes på den store terrasse med plads til hele familien.
Annekset består af et stort højloftet rum og et mindre backstage rum med hems, der er delvis åben forbindelse mellem de 2 rum.

Udhuset er udført i samme gode materialer som annekset, bygningen er i beboelsesstandard og indeholder et disponibelt rum og et badeværelse med separat elvandvarmer.

Det hyggelige drivhus/orangeri (10m2) er etableret i forbindelse med udhusets gavl, her kan planter og mennesker nyde en lun plads på en kølig dag.

Der er indlagt fiber på ejendommen.

GRUNDEN

Haven fremstår hyggelig med græsplæne, nyanlagt sydvendt terrasse og forskellige beplantninger.

Ejendommen har 2 indkørsler, den primære fra Romerdammen blev opgraderet med bundsikring og fliser i 2022, ved samme lejlighed blev fliseterrassen foran huset fornyet og der blev bygget højbed og lagt fliser i gårdhaven, hvor en overdækket pergola forbinder stuehus, orangeri og udhus.

Ud over den primære indkørsel fra Romerdammen blev der i 2021 etableret en sekundær parkeringsplads med indkørsel fra Kompasvej.

Der er nyt kloaksystem, hvor regnvand og spildevand er seperatkloakeret.

OMGIVELSERNE Sillerslev strand og havn

Sillerslev strand er øens bedste badestrand med badebro i sommerhalvåret og en aktiv vinterbadeklub (blåt flag og vinterbadepunkt).
Der er rig mulighed for at gå ture langs kysten, hvor kystskrænterne ved Sillerslev giver læ.

Sillerslev havn er kombineret fritids- og erhvervshavn.
Fritidsdelen med lystbådehavn, autocamperplads, faciliteter til havnens gæster og sæsonåben cafe ligger mod øst. Erhvervshavnen er placeret mod vest, her er værft, muslinge- og skaldyrsfiskere.

BONUSINFO

Fra Sallingsundbroen er den smukkeste og korteste rute til Sillerslev langs kysten forbi Sallingsund Færgekro.

Daglige indkøb kan klares i Brugsen i Øster Assels, som også bringer varer ud.
Der er friskole og købmand i Ørding, efterskole i Blidstrup og kommuneskole i Vils.
Området byder på et alsidigt foreningsliv.
Filmen “Velkommen til Sydmors Pastorat” fra 2020 giver et fint indblik i mulighederne (se link nederst i annoncen)

Busserne på Mors er gratis med busforbindelse til/fra Sillerslev havn i dagtimer på skoledage.

Sillerslev står foran en byfornyelse med en bevilling på 2.500.000, der er dannet 5 åbne arbejdsgrupper, hvor borgerne kan deltage i projektudviklingen. Derudover har Morsø kommune projekteret en ny tidsvarende cafe- og servicebygning på Sillerslev havn.

Ejendommen er til salg hos EDC Mors, link til salgsannonce